Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Фото: IKEA

Відкриття заводу IKEA на Львівщині наразі відклали. Переговори з компанією велися з 2017 року. Утім, як повідомив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис у коментарі Tvoemisto.tv, український ринок поки не готовий до вимог компаній світового рівня.

«Компанії світового рівня мають вимоги до партнерів: якість робочого місця, ставлення до працівників. Багато українських компаній навіть не задумувались над тим, що у них запитають, чи їхні працівники добре їдять, чи робочий графік – 8 годин. Якщо нема відповідності вимогам, IKEA каже: ти не можеш бути нашим партнером. Ви собі уявляєте, що відбувається у деревообробній галузі Львівщини? Є галузі, які можна назвати зразковими, але, на жаль, більшість з них із іноземними інвестиціями», – пояснює Роман Матис.

У 2017 році Львівська ОДА запропонувала компанії IKEA відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини. Шведська мережа магазинів меблів та товарів для дому підтвердила наміри зайти на ринок України. Тоді йшлося про відкриття магазину в одному з торговельних центрів Києва. У 2018 році львівська влада також провела переговори з виробничим підрозділом корпорації.

У липні цього року IKEA запустила сайт для України та почала набирати персонал. Відкрити магазин міського формату в Києві планують наприкінці 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button