Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kseniyapavlovnaa

На будинку за адресою вул. Софіївська, 1/2, що фасадом виходить на Майдан Незалежності, поновилося будівництво надбудов. Про це повідомляє Оксана Прищепа.

За її словами, роботи тривають третій день, переважно вночі. Також вона наголошує, що будівельні матеріали підіймають над зупинкою громадського транспорту без страховки.

У КМДА заявили, що вже зараз дотримання припису на заборону будівельних робіт перевіряють інспектори Департаменту охорони культурної спадщини.

А тим часом зухвальство не припинилося!

А тим часом зухвальство не припинилося! На скандальній надбудові в самому серці Києва по вул. Софійській 1 зі слів жильців будинку – продовжуються будівельні роботи.Не дамо ввести себе в оману, накривши будівництво шматком брезенту! Якщо більшість закриває на це очі – Київність не зупиниться! Поширюємо цей пост та вимагаємо від влади жорстких дій! Захистимо історичне серце столиці та надамо цьому самоуправству гідну відсіч!Владимир Зеленский Кличко – мер Київська міська державна адміністрація – КМДА Київська Міська рада Олексій Гончарук – Прем'єр-міністр України СЛУГА НАРОДУ МВС України Генеральна Прокуратура України Громадське ТВ

Опубліковано Київність Понеділок, 11 листопада 2019 р.

«Оскільки спеціалістами Шевченківської РДА велася постійна фотофіксація, інспектори одразу зупинили зведення стін надбудови, які, за словами власника, начебто знадобилися, аби звести балку стелі на необхідний рівень. Будівельні матеріали, що виявили в дворі будинку, зараз знаходяться під контролем служб району», – повідомляє пресслужба КМДА.

Радник Київського міського голови Максим Бахматов розповів, що власники обіцяли не здійснювати жодних робіт до зустрічі з головою Шевченківської РДА, на якій мали письмово погодити порядок робіт із відновлення даху. Та з невідомих причин будівельники почали піднімати матеріали на дах. За півгодини голова Шевченківської РДА організував вивезення будівельних матеріалів із двору на зберігання.

Будматеріали у дворі будинку. Фото: facebook.com/kseniyapavlovnaa

Нагадаємо, комунальні працівники частково демонтували незаконну надбудову.

Власниця горішніх приміщень будинку Олена запевняла журналістів, що надбудова «абсолютно законна і має всі дозвільні документи». За її словами, попередній власник викупив приміщення у 1998 році. Було змінено план квартири і горища. Олена стверджує, що розібрати дах і накрити його шлакоблоком вирішили через те, що балки даху прогнили.

Будинок не є пам’яткою, проте перебуває на території охоронної зони Софійського собору – пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button