Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У мережі з’явилася інтерактивна мапа helpmap, яка допомагає пожертвувати речі благодійним організаціям. Мапа дає змогу визначити, яких саме речей потребують ті чи інші заклади.

Розробник Олександр Костінський хотів «створити інструмент, котрий би спонукав розвитку альтруїзму, щоб люди допомагати іншим людям в реальному світі».

Спочатку Олександр Костінський з колегою італійцем Джанфранко Палумбо створили мобільний додаток givebox.xyz, щоб віддавати речі від людини до людини. Додаток набув популярності досить швидко.

Однак з часом виявилося, що люди, які хотіли забрати якусь річ, часто не приходили за нею. Як наслідок, ті, хто віддавали річ, розчаровувались в ініціативі, і більше не користувались додатком.

Щоб уникати таких ситуацій, розробники створили мапу благодійних організацій, яким можна віддавати речі. Мапа працює як Wikipedia, адже люди самі можуть додавати різні пункти прийому речей. Зараз вона налічує біля 1000 організацій по всій країні.

«Є кілька причин чому нам важливий такий сервіс – зменшення забруднення навколишнього середовища (часто речі спалюють або викидають на смітник), економія природніх ресурсів для виробництва нових речей (замість того, щоб купувати нові речі, можна чудово користуватись тими, що були у вжитку), допомога тим, кому вона потрібна (багато хто хоче допомогти місцевим благодійним організаціям, однак не знає як саме це зробити, також люди часто не знають які саме речі необхідні в цих благодійних організаціях, наприклад, вони несуть цукерки й іграшки в дитячий будинок на день Миколая, а дітям найбільш необхідні такі речі як шкарпетки, зубні щітки і тому подібне)», – коментує Олександр Костінський.

Мапу запустили навесні 2019 року. Зараз у роботі третя її версія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button