Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Джиммі Вейлс. Фото: Wikipedia

Засновник Wikipedia Джиммі Вейлс запустив соціальну мережу WT:Social, яка не матиме реклами, зате має опцію платної підписки.

За задумом Вейлса, проєкт існуватиме завдяки пожертвам. Для отримання доступу до мережі користувачам пропонують оформити підписку вартістю 13 доларів на місяць (близько 320 гривень) або 100 доларів на рік.

Якщо немає бажання платити за перебування в соцмережі, зареєстрований користувач може просто почекати. Авторка «Хмарочоса» зареєструвалася в обід 15 листопада і стала №48315 у списку очікування.

Щоб не чекати в черзі, користувач може запросити до WT:Social когось із друзів.

Профіль Джиммі Вейлса у WT:Social

Зараз у новій соцмережі вже зареєструвалися 83 тисячі осіб.

Розвитком соцмережі займається лише кілька людей. Жодних інвестицій Вейлс не залучав.

На відміну від алгоритмів Facebook і Twitter, нова соцмережа відображає пости в стрічці хронологічно. Згодом планують додати кнопку, за допомогою якої користувачі рекомендуватимуть якісний контент. У першу чергу WT:Social робить ставку на нішеві спільноти.

Саме алгоритми, засновані на популярності, та рекламу Вейлс вважає головною проблемою наявних соцмереж. Внаслідок цього, як заявив він в інтерв’ю Financial Times, користувачі отримують неякісний контент і «нещадний клікбейт».

Натомість Вейлс вважає, що за якісний контент сучасні люди готові платити. Про це свідчить успішність підписок на Netflix, Spotify і The New York Times.

Також Вейлс запевняє, що WT:Social не передаватиме особисті дані користувачів третім сторонам.

Читайте також: Facebook заблокував Декларацію незалежності США за мову ворожнечі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button