Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Центр організації дорожнього руху

На Столичному шосе встановили три електронні табло, які вимірюють швидкість автомобілів та накопичують дані про інтенсивність руху, повідомляє Центр організації дорожнього руху.

Лазерний вимірювач TruSign дозволяє фіксувати швидкість у кожній смузі. Показник виводиться на екран у режимі реального часу.

Залежно від швидкості, цифри підсвічуються різними кольорами. Якщо швидкість близька до норми – спрацьовує зелене підсвічування, якщо перевищена – червоне. Таким чином водіїв відразу інформують про перевищення ними швидкісного режиму.

З першого листопада на Столичному шосе діє обмеження швидкості 50 км/год. Фото: Центр організації дорожнього руху

«Відповідна технологія добре зарекомендувала себе як засіб для самоконтролю водіїв у багатьох країнах світу. Як свідчать дослідження, подібні системи зворотнього зв’язку з водієм у середньому уповільнюють трафік до 10%», – зазначає Центр організації дорожнього руху.

Водночас у коментарях до допису висловлюють критику нововведення.

«Для контролю швидкості є спідометр. А от такі табло деякі неадекватні водії використовують для публічних “замірів” швидкості та провокують різного роду небезпечні змагання, зокрема, здійснюють спроби перевірити граничні значення самого пристрою вимірювання та встановити “рекорд траси”… Це все вже проходили на інших київських дорогах і відмовились від подібних нікому не потрібних інструментів», – вважає Валерій Радзіховський.

Нагадаємо, Київрада проголосувала за збільшення швидкості до 80 км/год на Столичному шосе та ще низці вулиць у жовтні минулого року. Такий режим діє сезонно. Із першого листопада 50 км/год є максимально допустимою швидкістю в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button