Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Володимир Бородянський. Фото: facebook.com/borodyanskiy

Міністр культури Володимир Бородянський не вважає за потрібне перейменовувати київський кінотеатр «Жовтень». Про це він сказав в інтерв’ю НВ.

«Я взагалі про це не думаю. А це комусь цікаво? Ну “Жовтень” – і “Жовтень”. Це жовтень місяць», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи підпадає назва кінотеатру під закон про декомунізацію, міністр зазначив, що комунізм є частиною української культури.

«Якщо (комунізм) є частиною історії, він є частиною і культури. Чи повинні ми, розуміючи це, якісь елементи тієї культури залишити? Їм місце в музеях, наприклад. “Жовтень” – це взагалі нейтральна історія. Він нікому не заважає, ні до чого не має відношення», – впевнений Бородянський.

Він запевнив, що міністерство виконуватиме закони про декомунізацію, але це полягатиме не у «зміні табличок», а «зміні мислення».

Кінотеатр «Жовтень», збудований 1930 року, було названо на честь Жовтневої революції (в сучасній українській історіографії – переворот).

Подіям жовтня 1917 року передувала лютнева революція, внаслідок якої було повалено монархію в Російській імперії. Після цього встановився Тимчасовий уряд, який виступав проти відокремлення від імперії інших народів, зокрема українців.

Після Жовтневої революції в Україні припинила діяльність призначена з Петрограду адміністрація і влада перейшла до Центральної Ради.

Нагадаємо, з 5 по 11 грудня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться кінофестиваль «Єврофест: кіно для кожного», темою якого стане інклюзивність.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button