Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: tsn.ua

27 листопада Господарський суд Києва у повному обязі задовольнив вимоги у справі Київради проти ТОВ «Пателі Лізинг», що будує ЖК «Поділ Престиж» на Подолі та дозволив знесення надбудови вище восьмого надземного поверху – тобто чотирьох поверхів. Про це повідомляє активіст Павло Калюк.

«ТОВ “Пателі лізинг” здійснює самочинне будівництво, оскільки надбудова у житлово-офісному комплексі на земельній ділянці у Києві на вулиці Нижній Вал, 27-29, будується без отримання вихідних даних та відповідних дозволів на будівельні роботи, а також з суттєвим порушенням державних будівельних норм (ДБН), інших державних стандартів з питань будівництва та всупереч позитивним комплексним висновкам державної експертизи ДП “Укрдержбудекспертиза”», – йдеться у рішенні суду.

Однак, рішення суду першої інстанції ще може бути оскаржено в процесі апеляції.

Справу будинку, який кияни та столичні ЗМІ називають «монстром на Подолі», розглядають вже п’ять років. Київрада звернулася до Господарського суду ще у грудні 2014-го. Лише цього року розгляд справи 910/27779/14 з різних причин переносили понад 10 разів.

У позові до компанії ТОВ «Пателі Лізинг» Київрада вимагала знести надбудовані поверхи, які забудовані з відхиленням від затвердженої проєктної документації за рахунок забудовника.

Напередодні засідання міські чиновники провели брифінг щодо ситуації з будинком. Радник мера Володимир Бондаренко був упевнений, що суд винесе рішення на користь громади, оскільки у 2017 році судова експертиза визначила, що будівництво відбувалося із порушеннями і надбудовані поверхи технічно можна демонтувати.

Депутатка Київради Ольга Балицька під час брифінгу, пославшись на експертів, заявила, що будівля в разі заселення надбудованих поверхів може «просто впасти в метрополітен».

Станом на кінець жовтня 2019 року на розгляді також перебувала касаційна скарга Державної архітектурно-будівельної інспекції на рішення Окружного адміністративного суду та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду щодо скасування дозволу на виконання будівельних робіт, пише прес-служба КМДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button