Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Христина Процак, facebook.com/hrystyna.protsak

29 листопада на Двірцеву площу перед залізничним вокзалом Львова, яку реконструюють з березня, вперше за пів року приїхав трамвай, повідомляє Zaxid.net.

Трамвай «Електрон» №9 виконав рейс у тестовому режимі. Регулярний рух транспорту планували відновити до кінця листопада, але потім відтермінували, щоб допрацювати всі дрібниці. Попередньо, це станеться до кінця наступного тижня.

Фото: Христина Процак, facebook.com/hrystyna.protsak

Відтепер трамваї довозитимуть пасажирів фактично до головного входу на вокзал, а автобуси їхатимуть на вокзал окремою від автомобілів смугою.

«Приїжджаєш, виходиш – і перед тобою вокзал. Ніяких машин, які раніше тут паркувалися», – заявив мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Христина Процак, facebook.com/hrystyna.protsak

Під час першої черги реконструкції на площі біля вокзалу облаштували зупинки та повністю замінили контактну мережу.

«Поляки налаштовують контактну мережу. Якраз контактна мережа, її комплектуючі, і стрілки, і перемикачі тих стрілок – це все є європейського зразка. І це, напевно, єдиний об’єкт в Україні, який так реалізований», – зазначив Андрій Білий, заступник керівника міського департаменту ЖКГ.

Фото: Христина Процак, facebook.com/hrystyna.protsak

Для автобусів облаштували дорожнє покриття та спеціальні місця для відстою. Для перевірки розв’язкою запустили найдовший автобус, який лише змогли знайти.

Фото: Христина Процак, facebook.com/hrystyna.protsak

Другий етап реконструкції почнеться вже з потеплінням у 2020 році. Зокрема, почнуть ремонт вулиці Чернівецької, що веде до вокзалу. Також проведуть тендер на будівництво підземного паркінгу. Роботи виконує компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Платформи для міжміських автобусів. Фото: Олександр Шутюк, medium.com/@alex.shutyuk

Нагадаємо, влітку 2018 року у Львові затвердили новий план розвитку транспорту: в ньому передбачено е-квиток, веломагістраль, пішохідні вулиці та пріоритет трамваїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button