Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: vtorma.ua

Нова Пошта вирішила розширити проєкт зі збору вторсировини, запущений влітку.

Бокси для збору макулатури планують встановити в усіх відділеннях Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Львова та Полтави.

Пілотний проєкт запустили у квітні-липні в 10 відділеннях Києва (№№20, 28, 39, 57, 58, 66, 142, 201, 250, 326). Там встановили по три бокси: для паперу й картону, для прозорих стрейч-плівок і пупирчастої упаковки, а також для пакетів і кольорової стрейч-плівки.

За три місяці зібрали більш як 4,5 тисячі кілограмів вторсировини. Близько 80% – це папір і картон.

Надалі бокси встановлюватимуть у містах-мільйонниках. Вирішили залишити два бокси: один для макулатури та гофрокартону, і один для всього поліетилену, без розподілу на кольоровий та прозорий. Подальше сортування поліетілену здійснюватимуть підрядники.

В інших відділеннях, запевняють у Новій Пошті, упаковку збирають і передають на переробку співробітники. За десять місяців цього року було зібрано майже 1300 тон вторсировини. Навесні Нова Пошта почала використовувати папір замість пінопласту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button