Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київзеленбуд

У парку «Совки» в Святошинському районі завершили капітальний ремонт.

Відтепер тут є периметральний екомаршрут, протяжністю майже два кілометри, та центральна алея із фібробетону. Поміж дерев виклали стежки з гравію, поставили сучасні лави й урни для сміття.

У ході ремонту в 2018 році облаштували дитячий майданчик площею 250 кв. м., а цього року встановили ще два майданчики. Крім того, в парку спорудили спортмайданчик із сучасними тренажерами та з гумовим покриттям (площею майже 400 кв.м).

Фото: Київзеленбуд

Також у  «Совках» зробили шахову альтанку, де встановили 20 столів із шахівницями.

Парк «Совки» загальнею площею 35,4 га створили в 1976 році. Він є частиною відомого урочища «Скарбовий ліс».

Фото: Київзеленбуд

З моменту створення парку територію ніколи не освітлювали.

Під час капремонту вздовж центральної алеї, біля дитячих та спортивних майданчиків встановили 85 опор з сучасним LED-освітленням. У планах встановити ще 92 опори.

Фото: Київзеленбуд

Аби містянам легше було орієнтуватися, у парку встановили навігаційні таблички. У рамках програми «Безпечна столиця» запланували також встановити 51 камеру відеоспостереження і десять сигнальних кнопок.

Фото: Київзеленбуд

Наразі триває будівництво приміщення для громадської вбиральні та будинку садівника. Центральним елементом вхідної групи став «сухий» фонтан з різнокольоровою підсвіткою. На зимовий період водограй консервують. По обидва боки від фонтану висадили клумби та спіральні лабіринти з туй.

Крім того, з боку вул. Жмеринської влаштували екопарковку. Окрім центрального входу, до парку зробили ще два – по обидва боки від головного.

Фото: Київзеленбуд

У 2018-2019 роках міські служби висадили майже 130 дерев та 4760 кущів білого дерну вздовж огорожі парку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button