Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«36% наших 15-річних учнів не досягають навіть базового рівня знання з математики. Вони мають проблеми із завданнями, де потрібно використовувати прості стратегії розв’язування, процентні співвідношення, оперувати дробами й десятковими числами», – наголосила на презентації міністерка освіти Ганна Новосад, повідомляє BBC Україна.

Програма PISA (Program for International Student Assessment) збирає дані про якість освіти майже у 80 країнах світу. Раз на три роки вона тестує 15-річних учнів за трьома напрямами, щоб визначити країни, де освіта найбільш ефективна і виявити підходи, що їх об’єднують. 

У загальному рейтингу результати країн подають у діапазоні позицій: Україна займає 37-42 місце з 79 у рейтингу читацької успішності, поруч з Туреччиною, Ізраїлем та Люксембургом. 41-46 місце українські школярі зайняли у рейтингу математичної успішності та 35-42 місце – у рейтингу природничо-наукової. 

Найкращі результати у дослідженні отримали школярі з Китаю, Сінгапуру і Естонії. Найгірші – у Домінікані, Філіппінах і Косово.

Під час дослідження опитали 600 тис. учнів у 79 країнах. Успішність 15-річних школярів вивчали за 2-годинним тестом із читання, математики та природничо-наукових дисциплін. У 2018 році Україна брала участь у досліджені вперше. Опитування пройшли майже шість тисяч учнів у 250 закладах освіти.

Читайте також: На станції «Майдан Незалежності» відкрили виставку, присвячену українським вчителям

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button