Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олександр Бурлака, Євгенія Губкіна та Олексій Биков. Фото: пресслужба Мистецького арсеналу

У 2020 році в Мистецькому арсеналі влаштують виставку «Енциклопедія архітектури України». Ця концепція перемогла у конкурсі виставкових мистецьких проєктів. Автори ідеї – аріхтектори Олексій Биков, Олександр Бурлака та Євгенія Губкіна.

Майбутня виставка досліджуватиме, як суспільства формують архітектуру і як архітектура формує людину. Проєкт покаже, як змінювалися стилістичні парадигми української архітектури, яка має в своєму спадку сліди багатьох імперій, держав, катаклізмів та будівельних бумів.

Загалом на конкурс надійшло 12 проєктів. «Програмній раді Мистецького арсеналу довелось тричі збиратися, щоб остаточно погодити переможця», – зазначила директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Конкурс виставкових мистецьких проєктів відбувається втретє. Першим переможцем був проєкт «Швидкорозчинний час» Вікторії Бавикіної й Асі Цісар. Виставка тривала у Мистецькому арсеналі з 12 липня по 12 серпня 2018 року.

У другому конкурсі переміг проєкт Катерини Підгайної та Ірини Боровець, присвячений українській графіці XIX-XX століть. Його реалізують навесні 2020 року.

Нагадаємо, цього року видавництво «Основи» випустило книгу Бурлаки Balcony Chic про народну балконну творчість, а також альбом Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism Бикова та Губкіної.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button