Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Основи

Видавництво «Основи» випустило англомовну книгу «Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991», над якою працювали понад два роки.

Видання розповідає про відомі у Києві будівлі, а також бібліотеки, концертні зали та ринки України, які перебувають під загрозою знищення, зокрема «Тарілка» на Либідській, корпуси Університету Шевченка на ВДНГ тощо.

Дивіться також: Альтернативний проект реставрації Тарілки на Либідській

Автори книги, архітектори Олексій Биков та Євгенія Губкіна об’їздили Україну в пошуках об’єктів модернізму. Вони працювали в архівах та спілкувалися з архітекторами, щоб дослідити історію створення цих будівель.

«Люди в Україні вважають, що пам’ятки архітектури модернізму це пережиток радянської України. Їм дозволяють занепадати. Видаючи цю книгу, ми хочемо розпочати діалог про наше минуле, звернути увагу на об’єкти, які скоро можуть стати забутими», – заявила директорка видавництва «Основи» Дана Павличко.

31 травня відбудеться закрита презентація книжки у Національній бібліотеці імені Володимира Вернадського – також одній із пам’яток київського модернізму.

23 травня на Книжковому арсеналі автори книги разом із архітектором Олександром Бурлакою, який нещодавно випустив книгу «Balcony Chic», візьмуть участь у дискусії про урбаністику й архітектуру. Модеруватиме її мистецтвознавиця Євгенія Моляр. Подія відбудеться о 17:00, у залі «Пролог».

Читайте також: «Це — портрет суспільства»: Олександр Бурлака створив фотокнигу про українську балконну творчість

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button