Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixabay

Четвертого грудня Верховний Суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій про виселення мешканців гуртожитку на вул. Польова, 19/8 у Києві через аварійний стан будинку. Про це йдеться на сторінці Верховного Суду в Фейсбуці.

Виселення жителів вимагав власник гуртожитку ПрАТ «Трест «Київміськбуд-2». Власник оголосив будівлю аварійною і вимагав звільнити її. Утім, мешканці гуртожитку переконані, що йдеться не про реконструкцію, а про будівництво чергової багатоповерхівки.

Крім того, на початку листопада невідомі напали на мешканців приватного гуртожитку «Київміськбуд-2» на вулиці Польовій 19/8. Нападники зривали решітки, використовували газовий балончик, били мешканців палицями і ногами. На місце події приїхала поліція.

Як йдеться у повідомленні КМДА, гуртожиток на вулиці Польовій, 19/8 збудований у 1953 році та знаходиться у приватній власності ПрАТ «Трест Київміськбуд-2». Рік тому підприємство прийняло рішення про проведення реконструкції та повідомило про необхідність вивільнення займаних кімнат.

Верховний Суд підтвердив, що за законом незадовільний стан будівлі гуртожитку та неможливість його експлуатації без проведення капітального ремонту або реконструкції не може бути підставою для виселення.

«Це перша справа, яку Верховний Суд розглянув з-поміж серії аналогічних справ, що перебувають у його провадженні та стосуються мешканців гуртожитку», – пише прес-центр Верховного Суду.

Фото: Google Maps

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button