Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міський автобус у Канзас-сіті. Фото: kshb.com

П’ятого грудня міська рада Канзас-сіті, штат Міссурі, одноголосно підтримала рішення про скасування оплати за проїзд у громадському транспорті. Це місто стане першим мегаполісом США, яке запровадить безкоштовний проїзд, повідомляє KSHB.

Громадський транспорт Канзас-сіті включає автобуси та трамвай, який запустили у 2016 році. При цьому трамвай відразу зробили безкоштовним – відсутність оплати проїзду компенсують податками. Втім, довжина лінії складає лише три кілометри, і трамвай курсує лише у центрі міста.

Трамвай у Канзас-сіті. Фото: Wikipedia

Мета такого кроку – підтримати соціально незахищених містян, які користуються громадським транспортом, дістаючись до роботи. Зараз разовий проїзд у міському автобусі коштує 1,50 долара, місячний проїзний – 50 доларів.

Безоплатний проїзд у міських автобусах запровадять з нового фінансового року. Це коштуватиме місту близько восьми мільйонів доларів.

«Коли йдеться про покращення життя найвразливіших жителів, питання про гроші навіть не має стояти. Це не така велика сума, і місто здатне її виділити, якщо хоче зробити громадський транспорт пріоритетним», – заявив депутат Ерік Банч.

Міський департамент транспорту привітав рішення, зазначивши, що воно позитивно вплине на економіку регіону.

Як зазначає Kansas City Star, інші міста США також розглядають можливість запровадження безоплатного проїзду, зокрема Денвер і Солт-Лейк-Сіті.

Читайте також: У французькому місті громадський транспорт зробили безоплатним. Що з цього вийшло?

2013 року безоплатний громадський транспорт вперше запровадили в європейській столиці – Таллінні. Кілька міст Європи також анонсували перехід на безоплатний громадський транспорт: Кале, Брюссель, Люксембург.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button