Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вінниця. Фото: vinnitsaok.com.ua

Соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту опублікувала результати п’ятого всеукраїнського муніципального опитування.

Щорічне опитування показує ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Опитування провели в 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Загалом опитали 19200 респондентів.

Вінниця отримала індекс 3,4 за п’ятибальною шкалою задоволеності якістю 22 сфер та послуг, які перевірялися в процесі дослідження. Другу сходинку з індексом 3,1 розділили з собою відразу п’ять міст: Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький та Харків. Київ не ввійшов навіть у десятку перших міст. Його індекс – 2,7, як і в Одеси, Сєвєродонецька, Дніпра й Ужгорода.

Фото: ratinggroup.ua

З результатів дослідження бачимо, що загалом у комунальній сфері зрушень небагато. Доступнішою для людей з інвалідністю і також зручнішою для паркування стала лише Закарпатська область.

Натомість транспортна інфраструктура покращилася в Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Якість доріг виросла в дев’яти областях України. Індекс Києва за цими всіма показниками, а також за рівнем транспортної інфраструктури і тротуарів, упродовж року не змінився.

Фото: ratinggroup.ua

Задоволеність послугами гуманітарної сфери впала порівняно з минулим роком. Загалом в Україні спортнивні заклади, заклади культури, школи, університети, технікуми та коледжі, дитячі садки не виправдовують очікувань користувачів. Індекс закладів культури та дитячих садків зріс лише в Херсонській області. Індекс медичних закладів переважно стабільний.

Фото: ratinggroup.ua

Екологічна ситуація покращилася в Чернігівській, Сумській, Хмельницькій, Закарпатській областях. Жителі дев’яти областей України (серед них Київ) стали більше задоволеними якістю парків та скверів. Проте в одинадцяти областях стан парків погіршився (серед них Дніпропетровська, Львівська, Житомирська, Вінницька області).

Фото: ratinggroup.ua

Найбезпечніше себе почувають жителі Херсонської, Запорізької, Полтавської і Кіровоградської областей. Середній індекс відчуття безпеки у 2019 році майже не відрізняється від попередніх років і становить1,6 за трибальною шкалою, де нуль означає «почуваюся повністю в небезпеці», а три – «почуваюся цілком безпечно».

Фото: ratinggroup.ua

Діяльністю міського голови і міської ради задоволені найбільше в Івано-Франківській, Чернігівській і Хмельницькій областях. Лише 32% жителів Києва вдоволені роботою міського голови, і 26% – роботою міської ради. Найгірші показники роботи міської влади у Херсоні, Полтаві і Сєвєродонецьку.

Фото: ratinggroup.ua

Середній індекс задоволеністю співпраці з міською владою по всіх містах має незначне пониження порівняно з минулим роком і коливається в межах позначки три за п’ятибальною шкалою.

Фото: ratinggroup.ua

Як повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов, Вінниця отримує статус найкомофртнішого міста України вже п’ятий рік поспіль.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button