Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23543 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Суд визнав законним перейменування проспектів Московський та Ватутіна на Степана Бандери та Романа Шухевича, повідомляє BBC

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, який влітку відмінив рішення Київради перейменувати проспекти.

За словами адвоката Дмитра Біловчука, відтепер «немає жодних юридичних перешкод вживати нові назви». Це підтвердив Інститут національної пам’яті. 

Нагадаємо, що Київська міська рада перейменувала у липні 2016 року Московський проспект у Києві на проспект Степана Бандери.

А в червні 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича (головнокомандувача Української повстанської армії).

Проти перейменування виступали «Антифашистська правозахисна ліга» та «Єврейська правозахисна група», які оскаржили перейменування. Обидві ці організації засновані екс-депутаткою від Партії регіонів Іриною Бережною (загинула в аварії у серпні 2017 року), її матір’ю Оленою Бережною, а також її громадянським чоловіком Борисом Фуксманом.

В Інституті національної пам’яті вважають, що і Роман Шухевич, і Степан Бандера боролися за незалежність України і не є колаборантами Третього Рейху.

 

Читайте також: Український інститут національної пам’яті очолив Антон Дробович. Що про нього відомо?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button