Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відеопрезентації КБ «Південне»

Державне конструкторське бюро «Південне» розробило проєкт промислово-дослідної бази на Місяці. Над концепцію працювали з 2017 року, а днями її презентували на міжнародному симпозіумі Асоціації «Місячного селища» (Moon Village Association) у Токіо.

Презентація в Токіо. Фото: КБ «Південне»

Місяць як найближче до Землі небесне тіло розглядають як складову майбутньої космічної інфраструктури Сонячної системи. Інтернаціональна місячна база зможе слугувати для видобутку ресурсів, а також бути пересадковим майданчиком для запуску космічних кораблів на інші планети.

Скріншот із відеопрезентації КБ «Південне»

У проєкті описано, як виглядатимуть інфраструктура поселення, місячні модулі, місячний ровер. Конструктори візуалізували 360-градусну панораму місячної бази.

Вантажі та екіпаж із чотирьох космонавтів доправлятиме на Місяць важка ракета-носій «Криптон», яку також розробляє КБ «Південне». Будівництво бази вимагатиме п’ять запусків ракети. У поселенні буде кисень і вода.

Скріншот із відеопрезентації КБ «Південне»

Конструкторське бюро «Південне», розташоване у Дніпрі, розробляє бойові ракетні комплекси та ракетно-космічні системи.

Нагадаємо, цьогоріч американське архітектурне бюро SOM презентували свій проєкт постійного поселення на Місяці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button