Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Наталія Манойленко / Гірка Крістера / Фейсбук

Депутати Київради розірвали договір оренди земельної ділянки із забудовником ТОВ «Будінвест КМ», зупинивши забудову парку «Крістерова гірка» у Подільському районі, пише прес-служба КМДА.

Фото: Дмитро Савченко‎ / Гірка Крістера / Фейсбук

За словами Віталія Кличка, мешканці району неодноразово зверталися до нього, щоб захистити парк. Жителі також організовували акції протесту проти забудови. На розірвання договору оренди пішло два роки.

Фото: Андрей Гладенко ‎/ Гірка Крістера / Фейсбук

Активісти написали петицію про заборону вирубування дерев у парку «Крістерова Гірка», яку розглянули ще у квітні 2018 року. Мешканці скаржилися, що забудовник звів паркан навколо значної частини парку, вирубав там дерева та знищив дитячий майданчик.

Відповідна територія парку межує з Інститутом харчової біотехнології та геноміки НАН України. Ініціатори петиції закликали зупинити початок будівельних робіт і не допустити можливої техногенної катастрофи.

Фото: Андрей Гладенко / Гірка Крістера / Фейсбук

Наразі на земельній ділянці почали демонтувати паркан.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button