Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Увечері 28 червня мешканці Києва вийшли на акцію протесту проти вирубки дерев у парку Крістерова гірка, що у Подільському районі, повідомляє Громадське.

Фото: facebook.com/KyivKristerHill

За адресою Золочівська, 48 зібрались близько тридцяти місцевих жителів. За їхніми словами, будівництво ведеться на території, яка належить балетмейстру Раду Поклітару.

Представники Поклітару теж були на місці протесту. Вони підтвердили, що земля належить йому, але запевнили, що законно.

Фото: facebook.com/KyivKristerHill

Місцеві зайшли на територію будівництва, але «поліція не допустила проникнення на приватну територію». На місце протесту приїхало більше десятка поліцейських машин та автозаків.

Фото: Сергій Захарченко/Громадське

Акція переросла у блокування вулиці Полярної, поблизу площі Тараса Шевченка. Активісти розблокували її до 22:30.

Фото: Сергій Захарченко/Громадське

Парк Гірка Крістера не має охоронного статусу, тому теоретично землевідведення у приватну власність, або під забудову у цих місцях можливе. Водночас землевідведення має відбуватись на основі генплану, ДПТ і Програми комплексного розвитку зелених зон Києва, зазначають активісти створеній ними у Facebook-спільності «Врятуй від вирубки парк Крістерова Гірка».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button