Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kofeinukr

Адміністрація кав’ярні Kofein у Харкові почала стягувати плату з відвідувачів, які приходять не поїсти або випити кави, а попрацювати, повідомляє AIN.UA.

Тим, хто поводить себе «підозріло», наприклад, відкриває ноутбук, офіціанти приносять табличку, в якій пропонується сплатити 150 гривень на годину за користування кафе як коворкінгом. У людні години з 17:00 до 19:00 тариф зростає до 300 гривень на годину. Для порівняння, вартість роботи у київському коворкінгу «Часопис» становить 225 гривень на день, в «Освіторія Хаб» – 4000 гривень на місяць.

Харків’янин Павло розповів у Facebook, що його теж запідозрили у бажанні попрацювати та принесли табличку. Він схвалив роботу копірайтера і погодився, що заклад зазнає збитків через відвідувачів, які годинами займають столики, замовивши лише чай.

Фото: facebook.com/pavelobod

Натомість Ользі така ініціатива не дуже сподобалася, адже їй незрозуміло, як адміністрація визначає тих, хто прийшов по роботі.

«Тепер, якщо ти раптом дістав ноут, – а в моєму випадку навіть смартфон у руках викликав підозру адміністратора, що я не просто п’ю каву, а безсовісно працюю на їхній території, – сплати за годину від 150 до 300 гривень», – пише вона.

В адміністрації Kofein виданню повідомили, що це експериментальний режим роботи.

«Часто буває, що приходять одна-дві людини в години пік, сідають за столик на чотири місця, замовляють чашку кави і сидять з комп’ютерами три-чотири години, працюючи в мережі, вивчаючи мови тощо. Ми розуміємо, що цим людям добре і раді їм у цьому допомогти. Але якщо наш столик на чотирьох приноситиме нам за день 30 гривень – це вірний шлях у нікуди. І треба з такими клієнтами шукати якісь інші варіанти роботи», – повідомили в кав’ярні.

Дивіться фото: У Брюсселі пам’ятку модернізму перетворили на коворкінг

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button