Ресторан в Амстердамі переробив різдвяні ялинки на пиво
Світлий ель має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Світлий ель має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Ресторан індонезійської кухні Mama Makan при готелі Hyatt Regency Amsterdam випустив сезонне пиво, зроблене з торішніх різдвяних ялинок, повідомляє Fortune.
Щоб виготовити пиво, зібрали більш як тисячу використаних ялинок. Броварня Lowlander додала до ялинових голок ялівець і зварила з цими інгредієнтами пиво.
П’ятипроцентний світлий ель Lowlander Winter IPA має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.
Одна пляшка коштує шість євро і продаватиметься не лише в ресторані, але й у деяких супермаркетах. П’ять центів із кожної пляшки передаватимуть на вирощування хвойних лісів у Нідерландах.
Готель практикує й інші ініціативи. Так, на кухні компостуть відходи, повторно використовують воду, а в номерах немає пластикового посуду. Пляшки з-під вина не викидають, а переробляють на склянки.
Нагадаємо, в Києві новорічні ялинки збирають після свят у мережі пунктів і потім перероблять на мульчу.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті