Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kirsten van Santen

Ресторан індонезійської кухні Mama Makan при готелі Hyatt Regency Amsterdam випустив сезонне пиво, зроблене з торішніх різдвяних ялинок, повідомляє Fortune.

Щоб виготовити пиво, зібрали більш як тисячу використаних ялинок. Броварня Lowlander додала до ялинових голок ялівець і зварила з цими інгредієнтами пиво.

П’ятипроцентний світлий ель Lowlander Winter IPA має аромат хвойного лісу, цитрусів та хмелю.

Одна пляшка коштує шість євро і продаватиметься не лише в ресторані, але й у деяких супермаркетах. П’ять центів із кожної пляшки передаватимуть на вирощування хвойних лісів у Нідерландах.

Готель практикує й інші ініціативи. Так, на кухні компостуть відходи, повторно використовують воду, а в номерах немає пластикового посуду. Пляшки з-під вина не викидають, а переробляють на склянки.

Нагадаємо, в Києві новорічні ялинки збирають після свят у мережі пунктів і потім перероблять на мульчу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button