Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото авторки

У Києві відкриють новий корпус універсальної клініки «Оберіг», яка була збудована за проєктом іспанської архітектурної майстерні Vitaller, яка спеціалізується на будівництві лікарень. Проєкти архітектурного бюро реалізовані в Іспанії, Німеччині, Ірландії, Чилі, Еквадорі, Колумбії, Південно-Африканській Республіці, розповідають у клініці.

Сума інвестицій в новий корпус склала 1 млрд гривень. Особливістю цієї лікарні є те, що вона спроєктована «з нуля».

Фото авторки

«Планування лікарні на архітектурному рівні розмежовує потоки «чисте»«брудне» й допомагає лікареві уникати інфекційних ускладнень. Це як раз той випадок, коли стіни лікують. Ліфти, коридори, двері, вентиляція, внутрішньолікарняна логістика – все орієнтоване на чистоту та безпеку», стверджує перший заступник генерального директора клініки, Олександр Лінчевський.

Фото авторки

З метою безпеки в лікарні також будуть розмежовані поточки чистих і брудних інструментів, а також передбачено окремий бокс для інфекційних хворих зі спеціальним повітрообміном.

Фото авторки

Значну увагу в клініці приділяють питання енергоефективності – будівля має категорію B (будівлі цього типу споживають енергоресурсів на 30-40% менше). У новому корпусі є спеціальне напилення на вікнах, яке дозволяє підтримувати сталу температуру 20-22 градуси за Цельсієм.

Фото авторки

У клініці немає графіку провітрювання приміщення повітря ззовні не потрапляє всередину. Для очищення повітря в клініці розроблена система вентиляції. Тут воно очищується, підігрівається до потрібної температури і так потрапляє в приміщення. Таке ж повітря потрапляє і в операційні, яких тут чотири.

Відкриття клініки для пацієнтів заплановане на перший квартал 2020 року. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button