Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Монтаж сноупарку за день до фестивалю / Фото: Ivan Likhuta для don’t Take Fake/DTF Magazine

21-22 грудня у центрі Києва під Аркою дружби народів працюватиме міський сноупарк, повідомляє DTF MAgazine. На сніговій гірці відбудуться змагання професійних лижників та сноубордистів «Дабл Тріпл Snow Fest». 

Для цього у Києві спорудили один з найбільших у Європі міських сноупарків. Висота гірки сягне п’ятиповерхового будинку, а довжина — половини футбольного поля.

Фото: Настя Головаш / DTF Magazine

Для події до сноупарку доставили 240 тонн снігу. 130 тонн привезли з Буковеля. Також сніг «готували» в закритих холодильних камерах за домогою снігових пушок.

У суботу, 21 грудня, відбудуться відкриття парку та кваліфікаційні тури змагань, а в неділю, 22 грудня – буде фінал з усіх дисциплін та вечірка.

На Дабл Трiпл Snow Fest змагатимуться близько 70-ти професійних лижників і сноубордистів із восьми країн.

У назву «Дабл Тріпл» організатори вкладають втілення неможливого. Для них організація центр зимового спорту посеред міста схожа на подвійний чи потрійний стрибок, який виконують одночасно. При цьому команда впевнена, що немає нічого нездійсненного.

Для глядачів спорудили спеціальну трибуну навпроти сноупарку. Також змагання транслюватимуть на великому екрані на території парку. Фінал змагань, який відбудеться 22 грудня, покажуть у прямому ефірі, його транслюватиме Megogo Live.

Фото: Настя Головаш / DTF Magazine

На фестивалі буде і музична програма – на відкритій сцені The North Face в суботу виступатиме ТНМК, а в неділю рок-группа O.Torvald з панк-рок-дуетом «Хорошие парни». Початок виступів о 21:00, вхід на концерти вільний.

Проєкт Дабл Тріпл Snow Fest переміг на Громадському бюджеті Києва (796 тис грн). Організаторами є команда don’t Take Fake спільно з «Типовим Києвом», які об‘єднаними зусиллями залучили всіх інших спонсорів, оскільки громадський бюджет є не єдиним джерелом фінансування.

«Ми впевнені, що спорт може бути міським і масовим, навіть якщо йдеться про гори. Раніше наша команда вже створювала футбольний простір у заводському цеху й будувала найбільший мобільний скейтпарк. Тепер спробуємо перенести гірську атмосферу на дніпровські схили, а спортсменам надамо можливість показати себе тисячам киян наживо», — розповідають у don’t Take Fake.

Фото: Настя Головаш / DTF Magazine 

«Гірка, спроектована для Дабл Трiпл Snow Fest перевершує за масштабом схожі формати і сміливо може називатися сноупарком. Це складна дворівнева конструкція з повноцінним трампліном і набором рейлів різних конфігурацій»,— коментує Олександр Андрієнко, засновник Snow Factory Ukraine, команда якої залучена до организації спортивної частини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button