Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: An Ootd, Facebook

Керівний партнер Blur Coffee Євген Білоусов розповів про практики кав’ярні, покликані зробити заклад більш дружнім до відвідувачів.

Кав’ярня Blur Coffee відкрилася на вулиці Мечникова, біля станції метро «Кловська», у квітні 2018 року. Тут готують каву та сніданки. Білоусов запевняє, що заклад тримає ціни незважаючи на розташування.

Зараз діє меню, в якому чорна кава коштує 29 гривень, «біла кава» (капучіно, латте тощо) – 39 гривень, кускус з авокадо, фетою і цвітною капустою – 115 гривень, а бейгл з індичкою – 169 гривень.

Фото: facebook.com/blurcoffeeshop

Питна вода є у вільному доступі. За словами Білоусова, фільтраційну систему міняють раз на місяць.

Головною особливістю кав’ярні він вважає дружність до фрілансерів, які приходять попрацювати. «Щоб знайти собі місце, часом слід попросити посунутися або прибрати чужу сумку, або просто трохи почекати», – пише він.

Нещодавно ми писали про харківське кафе, яке навпаки вирішило боротися з використанням простору як коворкінгу.

Фото: facebook.com/blurcoffeeshop

У Blur Coffee також не можна забронювати столик – кажуть, що так роблять, аби всі гості були рівними один перед одним і не мали привілеїв.

Працівники закладу сортують сміття і вивозять «тетрапак» у пункти переробки.

У кав’ярні регулярно оновлюється меню, уніформа працівників і посуд. Так, меню частково оновлюють щомісяця. Раз на два місяці змінюють вуличну інсталяцію. Раз на сезон вигадують нову форму кавоварів.

Фото: facebook.com/blurcoffeeshop

Також раз на сезон оновлюють столовий інвентар, докуповують посуд замість побитого та поцупленого, а ще лагодять двері до вбиральні, бо, за словами Білоусова, їх дуже часто ламають, оскільки «кава – це сечогінне».

Фото: Татьяна Горач, Facebook

Раніше «Хмарочос» писав про те, як влаштована екологічна політика громадського ресторану Urban Space 500.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button