Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Костянтин Яловий / facebook

Згідно з державною екологічною політикою України на період до 2030 року «Київ має впровадити систему ефективного управління для забезпечення збалансованого користування природними ресурсами з урахуванням необхідності забезпечення ними прийдешніх поколінь».

У зв’язку з цим Костянтин Яловий, голова екологічної комісії КМДА, ініціював громадське обговорення проєкту екологічної стратегії міста Києва, яке відбулося 20 грудня у Київській міській раді. На зустріч прийшли близько 100 громадських та еко-активістів.

Розробка документу не фінансуватиметься з бюджету. Міська влада запропонувала громадськості висловити свою думку про загальне бачення екологічної стратегії та прокоментувати доцільність п’яти напрямків роботи: «повітря», «вода», «відходи», «зелені зони та біорізноманіття», «освіта і наука».

Наразі усі охочі можуть реєструватися у робочі групи, які збиратимуться на добровільних засадах два рази на місяць. Приєднатися до робочої групи та внести свої пропозиції можна, надіславши лист на електронну пошту (e-mail за напрямками вказані на фото). У кожного напрямку вже є координатори, які презентували свої напрямки.

Фото: Костянтин Яловий / Facebook

Громадська активістка Світлана Матус, яка відвідала обговорення, повідомила «Хмарочосу», що учасники зустрічі запропонували додати робочий напрямок «безпека». Також йшлося про безпритульних тварин і можливість вважати цю проблему екологічною. Учасників установчої зустрічі просили більше детальні пропозиції по кожному з напрямків надсилати на електронну адресу.

Підготовку стратегії, за словами Ялового, планують закінчити до вересня 2020 року. Тоді її має затвердити Київська міська рада.

Читайте також: В КМДА пояснили, що заважає розчистити річку Либідь

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button