Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 55 днів. За цей час ми опублікували 27127 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/evgeniy.klopotenko

Шеф-кухар і співвласник ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко, який розробив рецептурну збірку для шкільних їдалень, розповів у інтерв’ю НВ про шкідливі харчові звички українців.

  • Суп слід їсти щодня. «Це така ж рідина, як і чай», – вважає Клопотенко.

Торік про звичку щодня їсти супи писала SMM-команда тодішньої очільниці Мінохоронздоров’я Уляна Супрун. Водночас визнали, посилаючись на експертку Дарію Озерну, що супи є ідеальною формою для збереження поживних речовин; рідка їжа краще перетравлюється; людина потребує овочів, які містяться практично в усіх супах.

  • Сосиски – це смачно.
  • Каша – це корисно.
  • Спеції – це шкідливо.
  • Обід має обов’язково складатися з першого, другого, третього і компоту.
  • Червона ікра – святкова страва. «Людям досі здається, що це ознака багатства. Багато хто може собі дозволити регулярно їздити на таксі за 200 гривень, але вважають, що купити просто так банку червоної ікри – дорого», – коментує шеф-кухар.
  • Шпроти. «Це рідкий дим, я б не їв», – каже він.

Клопотенко вважає, що ці звички походять із часів СРСР. Зокрема, в українських школах досі послуговуються рецептурним збірником 1957 року, часів, коли головними критерієм була калорійність. Зокрема, тому дітей годують манкою – некорисним продуктом.

Він поділився рецептом смачної страви за п’ять гривень: посолити моркву, посипати її цукром, запекти.

Для свого ресторану «100 років тому вперед» Клопотенко розробив меню, в якому є такі страви, як закуска з бджіл, язик кроля або десерт із капусти і соснових шишок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button