Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/evgeniy.klopotenko

Шеф-кухар і співвласник ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко, який розробив рецептурну збірку для шкільних їдалень, розповів у інтерв’ю НВ про шкідливі харчові звички українців.

  • Суп слід їсти щодня. «Це така ж рідина, як і чай», – вважає Клопотенко.

Торік про звичку щодня їсти супи писала SMM-команда тодішньої очільниці Мінохоронздоров’я Уляна Супрун. Водночас визнали, посилаючись на експертку Дарію Озерну, що супи є ідеальною формою для збереження поживних речовин; рідка їжа краще перетравлюється; людина потребує овочів, які містяться практично в усіх супах.

  • Сосиски – це смачно.
  • Каша – це корисно.
  • Спеції – це шкідливо.
  • Обід має обов’язково складатися з першого, другого, третього і компоту.
  • Червона ікра – святкова страва. «Людям досі здається, що це ознака багатства. Багато хто може собі дозволити регулярно їздити на таксі за 200 гривень, але вважають, що купити просто так банку червоної ікри – дорого», – коментує шеф-кухар.
  • Шпроти. «Це рідкий дим, я б не їв», – каже він.

Клопотенко вважає, що ці звички походять із часів СРСР. Зокрема, в українських школах досі послуговуються рецептурним збірником 1957 року, часів, коли головними критерієм була калорійність. Зокрема, тому дітей годують манкою – некорисним продуктом.

Він поділився рецептом смачної страви за п’ять гривень: посолити моркву, посипати її цукром, запекти.

Для свого ресторану «100 років тому вперед» Клопотенко розробив меню, в якому є такі страви, як закуска з бджіл, язик кроля або десерт із капусти і соснових шишок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button