Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про харчові звички українців
Шпроти – це рідкий дим, а суп – така ж рідина, як чай, вважає ресторатор.
Шпроти – це рідкий дим, а суп – така ж рідина, як чай, вважає ресторатор.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Шеф-кухар і співвласник ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко, який розробив рецептурну збірку для шкільних їдалень, розповів у інтерв’ю НВ про шкідливі харчові звички українців.
Торік про звичку щодня їсти супи писала SMM-команда тодішньої очільниці Мінохоронздоров’я Уляна Супрун. Водночас визнали, посилаючись на експертку Дарію Озерну, що супи є ідеальною формою для збереження поживних речовин; рідка їжа краще перетравлюється; людина потребує овочів, які містяться практично в усіх супах.
Клопотенко вважає, що ці звички походять із часів СРСР. Зокрема, в українських школах досі послуговуються рецептурним збірником 1957 року, часів, коли головними критерієм була калорійність. Зокрема, тому дітей годують манкою – некорисним продуктом.
Він поділився рецептом смачної страви за п’ять гривень: посолити моркву, посипати її цукром, запекти.
Для свого ресторану «100 років тому вперед» Клопотенко розробив меню, в якому є такі страви, як закуска з бджіл, язик кроля або десерт із капусти і соснових шишок.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті