Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів про харчові звички українців
Шпроти – це рідкий дим, а суп – така ж рідина, як чай, вважає ресторатор.
Шпроти – це рідкий дим, а суп – така ж рідина, як чай, вважає ресторатор.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 55 днів. За цей час ми опублікували 27127 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: facebook.com/evgeniy.klopotenko
Шеф-кухар і співвласник ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко, який розробив рецептурну збірку для шкільних їдалень, розповів у інтерв’ю НВ про шкідливі харчові звички українців.
Торік про звичку щодня їсти супи писала SMM-команда тодішньої очільниці Мінохоронздоров’я Уляна Супрун. Водночас визнали, посилаючись на експертку Дарію Озерну, що супи є ідеальною формою для збереження поживних речовин; рідка їжа краще перетравлюється; людина потребує овочів, які містяться практично в усіх супах.
Клопотенко вважає, що ці звички походять із часів СРСР. Зокрема, в українських школах досі послуговуються рецептурним збірником 1957 року, часів, коли головними критерієм була калорійність. Зокрема, тому дітей годують манкою – некорисним продуктом.
Він поділився рецептом смачної страви за п’ять гривень: посолити моркву, посипати її цукром, запекти.
Для свого ресторану «100 років тому вперед» Клопотенко розробив меню, в якому є такі страви, як закуска з бджіл, язик кроля або десерт із капусти і соснових шишок.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті