Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будівництво готелю. Фото: Василь Гроголь

Робота над проєктом готелю у будівлі колишнього гуртожитку на Печерську перебуває на початковому етапі, і команда проєкту нічого не знала про історію з виселенням мешканців. Про це заявив у коментарі Хмарочосу виконавчий директор Bursa Hotel Василь Гроголь.

Balbek Bureau та компанія BURSAtelier Development, засновником якої є Василь Гроголь, розробляють проєкт десятиповерхового готелю, який розміститься в обох корпусах гуртожитку на вулиці Саперне Поле.

Раніше гуртожиток належав заводу ім. Патона, а в 2007 році його передали приватному власнику, перевели у нежитловий фонд і почали виселяти мешканців. Торік розпочалися будівельні роботи, через що станом на лютий 2019 року вісім родин, які ще лишалися в сусідньому корпусі, опинилися без опалення, гарячої води й електрики.

За словами Гроголя, його компанія BURSAtelier Development почала роботу над об’єктом наприкінці літа. Про історію з виселенням мешканців гуртожитку він дізнався після виходу матеріалу на Хмарочосі.

«До нас звернулась компанія, яка володіє будівлею за зазначеною адресою та запропонувала створити проєкт готелю. Разом із командою та архітектором Славою Балбеком ми почали розробку концепції і формування бюджету», – зазначив він.

Планують збудувати еко-френдлі готель під іншим, ніж Bursa брендом, але зі схожою атмосферою.

Жителька гуртожитку Аліна Костюк розповіла Хмарочосу, що всіх мешканців переселили з гуртожику навесні. До того часу зверталися до КМДА, поліції, прокуратури, РДА, і зрештою – до Правого сектора, «коли вже почали бомбити стіни». Члени правого угруповання пішли на перемовини з власниками.

«З усіма мешканцями домовилися про грошову компенсацію, тому що ніхто не хотів переїжджати в те місце, куди власники пропонували. Моя родина перша виїхала 19 або 20 березня. Останній житель виїхав у квітні або травні, йому відключили абсолютно всі комунікації», – розповіла Костюк.

Нагадаємо, Bursa та Balbek Bureau зараз також працюють над реновацією павільйону №13 на території ВДНГ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button