Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До зоопарку несуть свічки та квіти. Фото: facebook.com/zookrefeld

У новорічну ніч у зоопарку німецького міста Крефельд виникла пожежа, внаслідок якої загинуло понад 30 мавп, повідомляє Deutsche Welle.

Вогонь ущент знищив мавпятник, в якому перебували орангутани, шимпанзе, ігрунки та 45-річний самець горили, який був одним із найстаріших у Європі. У вольєрі також мешкали птахи й кажани. На щастя, сусідній вольєр, в якому мешкала родина з семи горил, лишився неушкодженим.

Орангутани у зоопарку Крефельда. Фото: facebook.com/zookrefeld

Пізніше пресслужба зоопарку повідомила, що дивом врятувалися два шимпанзе. Вони дістали лише незначні ушкодження й наразі ними опікуються ветеринари. Утім, приматолог Аньє Енґельхардт зазначає, що вони, певно, дістали значну психічну травму, адже є дуже соціальними тваринами і смерть родичів не могла минути безслідно.

Як виявилося, причиною пожежі стали так звані небесні ліхтарики. 60-річна жінка та двоє її доньок, які їх запускали, самі звернулися до поліції. Вони запевняють, що «неймовірно шкодують».

Паперові ліхтарики, які здіймаються у повітря завдяки відкритому вогню, заборонено в Німеччині. Жінки купили їх в інтернеті, не знаючи про заборону. Їм загрожує до п’яти років ув’язнення, проте суд може врахувати той факт, що вони самі з’явилися до поліції.

Родина горил врятувалася. Фото: facebook.com/zookrefeld

Мавпятник, який відтворював тропічний клімат, ‎збудували у 1975 році. Пожежних здивувала швидкість, з якою згоріла споруда. Там не було встановлено протипожежної системи.

Люди несуть до входу в зоопарк квіти, свічки та малюнки з зображенням мавп. Третього січня зоопарк відкрили для відвідувачів, але згорілий мавпятник огороджено.

Фото: facebook.com/zookrefeld

UAnimals зазначають, що тварини нерідко страждають і гинуть через новорічні феєрверки та петарди.

«У Києві працівники ветеринарних клінік повідомляють про те, що після новорічної ночі з феєрверками до них привозять собак у такому стресовому стані, що врятувати тварин ветеринарам не вдається», – пишуть зоозахисники.

Читайте також: Київський зоопарк випустив зубра на волю

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button