Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Denys Rodionenko, Unsplash

Опубліковано сьомий том проєкту Генплану Києва, в якому йдеться про збереження та охорону історико-культурної спадщини. Із ним можна ознайомитися за посиланням.

Громадськість може надсилати свої пропозиції та зауваження на електронну адресу [email protected]. Вже зараз Інститут Генплану спрямував розробнику – Інституту культурної спадщини Мінкульту – низку зауважень до проєкту.

Зокрема, просять додати до основного креслення ландшафтний парк «Смородинський», заказники «Осокорківські луки» та «Труханів острів», повідомляє пресслужба КМДА.

Нагадаємо, у травні Київрада присвоїла Трухановому острову статус ландшафтного заказника. Утім, екологи виявили, що в новоствореному заказнику практично немає власне території острова. У квітні Київрада ухвалила рішення про створенння ландшафтного заказника «Осокорківські луки», розірвавши договір із забудовником.

Біля озера Тягле планувалося побудувати ЖК «Патріотика на озерах». У січні Київрада розірвала договір оренди ділянок під будівництво.

Проєкт нового Генерального плану столиці міська влада презентувала 16 грудня. Це документ має прийти на зміну чинному Генплану, дія якого закінчується у 2020 році. Докладніше про новий Генплан читайте в матеріалі Хмарочоса.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button