Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео шоу  в Сінгапурі. 3 Wheelingtots

У Шанхаї на Новий рік влаштували шоу дронів замість традиційних феєрверків, які свого часу винайшли саме в Китаї. Близько 2000 дронів здійнялися в небо й утворювали анімовані фігури.

Вважають, що таке шоу менше шкодить довкіллю, ніж піротехніка.

Водночас BBC зауважує, що шоу дронів у Шанхаї насправді відбулося 28 грудня, а в новорічну ніч жителі міста нічого не побачили. Але поширення записів шоу після святкування Нового 2020 року справило значний медійний ефект.

У ніч проти першого січня в Шанхаї не було взагалі ніяких святкових заходів – це пов’язано з трагедією, що сталася п’ять років тому. Вночі 31 грудня 2014 року внаслідок масової штовханини загинули майже 40 осіб.

Аналогічне шоу дронів влаштували й у Сінгапурі:

Київрада заборонила феєрверки під час новорічних свят, але це не завадило киянам зустріти Новий рік із піротехнікою. У поліції пояснили, що уповноважені лише слідкувати за тим, щоб піротехніка продавалась із сертифікатами якості.

Зокрема, через феєрверки та петарди у новорічну ніч страждають тварини. Зоозахисники повідомляють, що в деяких собак і котів через стрес зупиняється серце. Тварина з переляку також може вибігти під колеса автомобіля.

Так, за повідомленням Kyiv Animal Rescue Group, у новорічну ніч на Бориспільській трасі машина збила пса, який злякався феєрверка й обірвав ланцюг. Собака загинув у реанімації.

Днями на сайті петицій до президента зареєстрували пропозицію заборонити ввезення та продаж петард, феєрверків та іншої піротехніки. За п’ять днів петицію підписали майже 2,5 тисячі осіб.

Читайте також: На Новий рік у німецькому зоопарку через небесні ліхтарики загинули десятки мавп

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button