Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/SEREBROVA.BRAND

Українська дизайнерка Альона Сереброва планувала провести у костелі Святого Миколая в Києві показ одягу свого бренду Serebrova 15-29 лютого. Про це стало відомо з опублікованої в ЗМІ переписки Міністерства культури.

Дизайнерка пояснила вибір локації світовим трендом: модні покази відбуваються у Вестмінстерському аббатстві у Лондоні, церкві Сен-Меррі у Парижі, церкві Святого Варфоломея у Нью-Йорку тощо.

Такі плани обурили посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького.

«Показ мод у пограбованому більшовиками й досі не повернутому київському храмі?» — написав він у Twitter.

Після цього міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що показу мод не буде.

«Показу мод у будівлі костьолу Святого Миколи, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України, не буде. Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України, і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель вже надав негативну відповідь», – написав він у Telegram.

Команда бренду Serebrova також запевнила, що костел більше не розглядають як місце проведення показу.

«Колекція задумана як аскетична, виконана в готичному стилі, без вульгарних надмірностей. Ми замислювали, що моделі рухатимуться у проходах між рядами концертного залу під величні звуки органу й не мали на думці, що будь-хто увійде до вівтаря або на сцену. Дуже шкодуємо, що через відсутність прямого діалогу з керівництвом Будинку сталося непорозуміння та ситуація набула розголосу зі скандальним відтінком», – йдеться у заяві.

Збудований у 1899-1909 роках за проєктом архітектора Городецького костел святого Миколая перетворили на органну залу в 1978 році. Орган побудувала чеська компанія з урахуванням особливостей приміщення костелу.

Зараз костел ділять між собою Будинок органної музики та парафія святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні.

Будівля костелу потребує капітального ремонту, який пропонує зробити Римо-католицька церква в обмін на передання будівлі у свою власність. Будинок органної музики планують розташувати в іншому приміщенні, але його не можуть знайти вже багато років, оскільки воно має підходити для розміщення органу.

Позаторік у Львові стався скандал через заняття з йоги у Будинку органної та камерної музики, який раніше був римо-католицьким костелом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button