Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Марія Рубінштейн / Facebook

Увечері 9 січня активісти і жителі Микільської Слобідки в Києві провели акцію проти незаконного будівництва житлового комплексу на берегах Дніпра, пише LB.ua.

За даними журналістів, в акції взяли участь від ста до чотирьохсот осіб.

Фото: Макс Требухов

Містяни прийшли на акцію з плакатами, де закликали президента Володимира Зеленського зупинити знищення берегів Дніпра.

Протестувальники знесли частину бетонного паркану і демонтували огорожу з сітки.

Фото: Макс Требухов

Прихильники забудовника прийшли зі своїми плакатами, де заявляли про своє право на комфортне житло, наголошуючи, що  «нам потрібні наші квартири, а не ваші барикади». Утім, за даними учасників, інвестори були на акції лише 40 хвилин.

Фото: Марія Рубінштейн / Facebook

На місце подій приїхали представники поліції.

Фото: Марія Рубінштейн / Facebook

Ще на початку грудня жителі Слобідки розпочали протест проти забудовника, вимагаючи припинити будівництво на ділянці, дотичній до зони здоров’я.

19 грудня Київрада проголосувала за відмову ТОВ «ЛВ-Холдинг» у поновленні договорів оренди ділянок на Микільсько Слобідській, 7-9. Причина відмови — часткове знищення пам`ятки «Історичний ландшафт Київських гір і долини Дніпра». Спочатку забудовник забрав усю техніку, але через деякий час роботи відновилися.

Департамент земельних ресурсів 9 січня надіслав Департаменту благоустрою Києва дані про те, що договір оренди з забудовником не поновлено. Забудовнику вручили припис і він має три дні, щоб усунути порушення.

Нагадаємо, що в травні цього року депутати Київради майже одноголосно підтримали рішення про викуп трьох ділянок на Микільській Слобідці загальною площею 6,5 гектара та облаштування на них рекреаційної зони. Тоді місцеві жителі також виходили на акції протесту, писали петиції та виборювали ділянку через Громадський бюджет.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button