Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dezeen

Данська архітектурна студія BIG проєктує «прототип міста майбутнього» з дерев’яними будівлями та безпілотниками для японської автомобільної компанії Toyota поблизу гори Фудзі в Японії, розповідає dezeen.

У ході першого етапу проєктування на місці колишнього автозаводу побудують місто з назвою Woven City, де проживатимуть дві тисячі людей, які випробовуватимуть роботу транспортних засобів, робототехніки та «розумних» будинків у «реальному середовищі».

«За допомогою комунікації між людьми, будинками і транспортними засобами через датчики ми зможемо випробувати технологію штучного інтелекту як у вірутальному, так і в фізичному просторі, максимізуючи її потенціал», – пояснив Акіо Тойода, президент корпорації Toyota Motor.

На вулицях дозволять їздити лише безпілотним автівкам з нульовим рівнем викидів.

Фото: dezeen

Будівництво «прототипу міста майбутнього» на 70 гектарах у місті Сусоно буде першим проєктом BIG в Японії, який планують розпочати в 2021 році.

Woven City будуватимуть навколо мережі вулиць, які обслуговуватимуть транспорт із трьома різними швидкостями.

Головні вулиці будуть призначені для безпілотних автівок, включаючи Toyota e-Palette, менші вулиці – для індивідуального транспорту, включаючи велосипеди, скутери та Toyota-i-Walk, а третій тип вулиць зроблять повністю пішохідним.

Фото: dezeen

Усі будинки будуватимуть з лісоматеріалів. Сонячні панелі встановлять на кожному даху.

Житлові блоки розмістять групами навколо центральних дворів, які з’єднані вулицями та пішохідними лінійними парками.

Така структура міських кварталів дозволятиме створити зручні умови для магазинів, кафе та інших громадських просторів.

Фото: dezeen

В усіх житлових будинках у Woven City будуть роботи, що повинні «покращувати повсякденне життя», а також підключені до штучного інтелекту сенсори для перевірки здоров’я мешканців.

«Прототип міста майбутнього» стане простором для досліджень та розробок Toyota, зокрема для розробки робототехнічної конструкції, 3D друку тощо

Місто працюватиме за рахунок поєднаня сонячної, геотермальної енергії та водневих технологій паливних елементів.

Фото: dezeen

Архітектори мають надію, що цей проєкт може стати прообразом переоблаштування вже наявних міст.

«Просто “перепрограмувавши” наявні вулиці, ми можемо перевстановити баланс між людьми, мобільністю та природою в містах типу  Токіо чи Нью-Йорка, Копенгагена чи Барселони”».

Фото: dezeen

BIG – це данська архітектурна студія, яка заснована у 2005 році і має офіси в Копенгагені та Нью-Йорку. Наразі студія співпрацює зі студією Heatherwick, щоб створити штаб-квартиру Google у Каліфорнії, а минулого року оприлюднила дизайн для плаваючих сіл, які можуть протистояти ураганам.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button