Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будинок реального училища та гімназії євангелістської лютеранської громади. Фото: Вікіпедія

Німеччина просить передати в користування будівлю колишньої євангелічної школи на вулиці Лютеранській 18-20. Про це Кабінету Міністрів нагадало Міністерство зовнішніх справ України, пише КиевVласть.

Посольство ФРН пропонує розмістити у цій будівлі німецькомовну школу та Ґете-Інститут, стверджуючи, що в Україні зростає інтерес до вивчення німецької мови, а наявних приміщень  вже не вистачає.

Представниця  ФРН в Україні Анна Фельдгузен заявляє, що німецька сторона хотіла би отримати цілісний майновий комплекс за даною адресою на безоплатній основі. Натомість німці інвестують у комплексну реставрацію будівлі зі збереженням її архітектурної специфіки.

Для цього потрібно внести зміни до законодавства України про оренду держмайна, зокрема до «Методики розрахунку орендної плати за державне майно».

Фото: Google maps

На думку заступника міністра МЗС, задоволення цього прохання може посприяти відкриттю в Берліні школи з двомовною українсько-німецькою освітою для української громади (в рамках білінгвальної програми освіти в Берліні).

Як зазначає Главком, приміщення на вул. Лютеранській, 18-20, яке раніше було в управлінні Міністерства аграрної політики, влітку передали Православній церкві України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button