Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Trung Nguyen / unsplash

Компаняі BlackRock, яка має найбільші в світі фінансові активи (близько семи трильйонів доларів), припиняє інвестувати у вугільну промисловість, розповідає eco town.

Таку заяву компанія зробила в адресованому клієнтам листі «Екологічна стійкість як новий стандарт інвестування Blackrock».

До середини 2020 року BlackRock вийде з акцій і боргових цінних паперів підприємств, які отримують більше 25% своїх доходів від операцій з енергетичним вугіллям.

«Енергетичне вугілля є надзвичайно вуглецевим, стає все менш і менш економічно життєздатним, його використання все більше регулюють через вплив на навколишнє середовище, – йдеться у зверненні компанії. – У зв’язку з прискоренням глобального енергетичного переходу ми не вважаємо, що довгострокові економічні або інвестиційні міркування виправдовують продовження інвестицій в цей сектор».

Фото: electrek

Компанія BlackRock також повідомила, що «уважно вивчатиме інші підприємства, які значною мірою залежать від енергетичного вугілля як вихідного продукту, щоб зрозуміти, чи справді вони зменшують цю залежність».

Компанія також приєднається до ініціативи Climate Action 100+, що допомагає інвесторам оцінювати кліматичні ризики компаній, в які вони хочуть вкласти гроші.

Кількість біржових фондів, орієнтованих на сталий розвиток, BlackRock подвоїть до 150.

«Екологічно стійкі активи» мають збільшитися вдесятеро упродовж десятиліття.

«Ми вважаємо, що сталий розвиток повинен бути нашим новим стандартом для інвестицій», – наголосили в BlackRock.

Міжнародна інвестиційна компанія BlackRock  зі штаб-квартирою в Нью-Йорку була заснована в 1988 році і спочатку входила до складу Blackstone Group. Її засновниками стали вісім осіб на чолі з Лоренсом Фінком.

Станом на 2015 рік компанію називали одним із найбільших іноземних інвесторів України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button