Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dezeen

Закинуте узбережжя в околицях Копенгагена перетворять у район з дерев’яними будинками на сім тисяч жителів. Схему району Фелдбі розробив архітектор Хенінг Ларсен, засновуючись на принципі «розмісти природу в самому серці», розповідає видання dezeen.

Творці проєкту хотіли продемонструвати, що сучасне житло може одночасно задовольняти потреби людей, тварин та природи.

Фото: dezeen

«Рішення створити район у  природному ландшафті навколо Фелдбі, виникло з думки  збалансувати життя людей з природою», – пояснила Сіґен Конгебро, данська архітекторка і партнерка Ларсена.

Це буде перший у Данії район, повністю створений із дерева. Природнє середовище при цьому максимально збережуть. Орієнтиром для Фелдбі є сільське життя.

Фото: dezeen

Цей проєкт переміг у національному конкурсі дизайну, організованому компанією з нерухомості By & Havn. Загальна площа району становитиме вісім гектарів.

Район планують поділити на три квартали. Його мешканцям обіцяють «інтимне відчуття спільноти».

Візуально Фелдбі поєднуватиме естетику данського міського району з сільськими мотивами.

Фото: dezeen

У центрі кожного з трьох районів Фелдбі, Ларсен запланував створити ставки, де могли б жити саламандри і жаби.

«Як і традиційна сільська місцевість, Фелдбі буде відкритим природним ландшафтом. Це дасть можливість створити стійке середовище, чутливе до пріоритетів природи», – розповіла Сіґен Конгебро.

Наразі часові рамки для будівництва Фелдбі не анонсовані. Район розроблятиметься  поетапно, щоб «дозволити органічно інтегрувати штучний ландшафт у природну місцевість».

Одноіменна студія датського архітектора Геннінга Ларсена була заснована в Копенгагені у 1959 році. Проєкт, який наразі розробляють Метте Кенн Франдсен та Луї Бекер, нещодавно удостоїли Європейською премією за архітектуру 2019 року.

Читайте також: В Утрехті зведуть житловий район, де не буде автівок і паркомісць

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button