Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixabay

Київська муніципальна галерея мистецтв «Лавра» спільно з Всесвітнім фондом природи WWF Україна розпочинають Всеукраїнський арт-проєкт «Середовище існування. Маніфест 2020».

До участі у відкритому конкурсі запрошують митців та мисткинь, які працюють із живописом, графікою, скульптурою, фотографією, відео-артом, інсталяцією тощо.

Своїм проєктом організатори хочуть привернути увагу арт-спільноти, державних діячів, бізнесменів та громадян України до «необхідності сміливих дій заради життя в гармонії зі світом вже у 2020 році».

Прийом заявок триватиме з 20 січня до 25 лютого 2020 року.

За результатами конкурсу в березні 2020 року відбудеться виставка робіт в Галереї ЛАВРА. В конкурсі передбачені основні номінації від Галереї ЛАВРА, WWF Україна, а також спеціальна премія  Vogue’s Choice від партнера проєкту – журналу Vogue UA.

Крім того, спільно з Київським метрополітеном команда проєкту проведе окремий відбір учасників, роботи яких  експонуватимуться на станціях «Майдан Незалежності» і «Театральна».

Організатори нагадують, що вже  у січні 2020 році відбудеться Всесвітній економічний форум, тема якого – Партнери заради згуртованого та сталого світу форуму. На їхню думку, саме зараз час діяти, аби наблизитися до сталого (дружнього до природи) розвитку усіх напрямів людської діяльності.

«Рішення та угоди, що будуть прийняті цього року на глобальному рівні торкнуться України. Нам важливо бути не просто готовими до трансформацій на користь сталого життя, але й стати їх лідерами. Без сміливих дій та пріоритетної інтеграції екологічних факторів у кожну галузь економіки, бізнес-практику та індивідуальне життя, ми погоджуємось на значні соціальні та економічні ризики вже у наступні десятиліття», – коментує Олена Тарасова-Красієва, директорка Всесвітнього фонду природи WWF Україна.

Фото: Галерея мистецтв «Лавра»

«Протягом багатьох років журнал Vogue UA не лише висвітлює фешн-тренди, але й опікується мистецькими проєктами і відкриває нові імена на арт-небосхилі. Крім того, однією з головних цінностей прийдешнього десятиліття ми обрали для себе тему sustainability i відповідального ставлення до довкілля зокрема. Саме тому ми охоче беремо участь у Всеукраїнському проєкті СЕРЕДОВИЩЕ ІСНУВАННЯ. МАНІФЕСТ 2020, мета якого суголосна з нашими цінностями, і будемо щиро раді віддати нашу нагороду Vogue’s Choice найталановитішому конкурсанту»,  – зазначає Пилип Власов, головний редактор  журналу Vogue UА.

До складу експертного журі основного конкурсу увійдуть Тетяна Міронова – директорка Київської міської галереї мистецтв ЛАВРА; Олена Тарасова-Красієва – директорка Всесвітнього фонду природи WWF Україна; Віктор Сидоренко – директор Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України; Пилип Власов – головний редактор журналу Vogue UA.  Куратор проєкту – Юлія Нужина.

 Заявки на участь за посиланням.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button