Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Флеш

Рік тому сервісні центри МВС запустили послугу замовлення індивідуальних номерних знаків онлайн. Це коштує в кілька разів дешевше, ніж через посередників, які пропонують свої послуги в інтенеті.

Про це нагадав водій Сергій Флеш, який зробив собі індивідуальний номер із п’яти знаків менш як за 700 гривень. Якби він робив такий номер в посередника, йому довелося б заплатити близько 4,5 тисячі гривень. За його словами, чимало автовласників досі не знають про цю послугу й продовжують замовляти іменні номери з націнкою.

Вартість виготовлення іменного номеру в одного з посередників

Мінімальна кількість символів на номерному знаку – три. Безпосередньо в МВС такий номер коштуватиме 300 гривень. Кожен наступний символ – плюс 90 гривень. Максимум номер може містити вісім символів. Також можна використовувати графічні елементи, вартість одного – 500 гривень.

Існує низка обмежень, перелік яких вказано на сайті сервісного центру МВС. Зокрема, не дозволяється копіювати відомчі номери. Відмовлять також при спробі зареєструвати лайливий або образливий напис. Номер також не може містити спеціальних символів, таких як тире, крапка, кома тощо.

Для замовлення потрібно вже мати державний номерний знак. Замовлення онлайн приймають в Електронному кабінеті водія, який запустили в Україні у грудні 2018 року. Раніше автовласники мусили звертатися до МВС щонайменше тричі: перевірити, чи вільний номер, потім щоб замовити виготовлення та підписати макет, втретє – щоб забрати готовий номер.

Номер виготовляють протягом 30 днів. Його можуть доправити Новою поштою, що обійдеться ще у 500 гривень.

Читайте також: Майбутнє автомобілів: чи врятують міста електрокари та гібридні автівки?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button