Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mozlase__/ pixabay

Новий закон «Про освіту», прийнятий парламентом 16 січня 2020 року, передбачає індивідуальні заняття для учнів із того чи іншого предмету, розповіла Ганна Новосад, міністерка освіти і науки в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна».

Міністерка назвала це нововведення «узаконеним репетиторством», яке оплачуватиметься за рахунок державних коштів.

Наразі точного механізму роботи цього нововведення ще не існує. Проте йдеться, перш за все, про учнів з успішністю нижче середньої.

На запитання про можливі спекуляції вчителів, які можуть бути немотивованими лишатися на такі додаткові занняття, Ганна Новосад сказала, що міністерство шукатиме спосіб нормативно врегулювати це питання.

Крім того, на її думку, «якщо у вчителя весь клас різко стає гірше вчитися, після уроків, які передбачені планом, і всі йдуть на позакласні уроки, то це буде певним дзвіночком для директора, що щось йде не так».

Нагадаємо, що за результатами тестів PISA 26% українських учнів не досягли базового рівня читання та обізнаності в природничих науках. З математикою справи йдуть гірше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button