Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Сьогодні, 22 січня, в Давосі Укрзалізниця та німецький залізничний оператор Deutsche Bahn планують підписати меморандум про співпрацю. Про це повідомив депутат, член транспортного комітету Верховної Ради Олександр Скічко.

«Одразу відповім, що це не приватизація і не концесія. Йдеться про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень», – написав він.

ЗМІ поширюють нібито документ меморандуму, який було опубліковано в анонімному Telegram-каналі інсайдерської інформації «Шептун». У ньому йдеться про те, що Deutsche Bahn «бере на себе керівництво Укрзалізницею», включно з підрозділами вантажних і пасажирських перевезень, за виключенням військового транспорту. Цей документ може бути фейком.

Ймовірний меморандум про співпрацю УЗ та Deutsche Bahn. Скріншот з Telegram-каналу «Шептун»

Водночас джерело, близьке до Міністерства інфраструктури, підтвердило «Хмарочосу» інформацію про передання контролю над Укрзалізницею компанії Deutsche Bahn.

У колонці для Економічної правди президент Центру аграрної логістики та інфраструктури Владислав Белах прогнозує, що після підписання меморандуму Deutsche Bahn проведе аудит і розробить дорожню карту розвитку Укрзалізниці. За півроку в українській компанії почнуть працювати фахівці з Німеччини. Експерт не вважає, що йдеться про концесію.

«Приклади передачі залізниць у концесію іншим країнам є. Наприклад, Вірменія десять років тому уклала договір з РЖД про управління власною залізничною мережею. Але у випадку Укрзалізниці концесія – варіант абсолютно нереалістичний», – пише Белах.

Нагадаємо, 16 січня делегація Deutsche Bahn приїжджала на перемовини до Києва.

Наприкінці 2019 року голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов анонсував свою відставку.

Торік «Укрзалізниця» заявила, що розробила концепцію «Вокзальної компанії» за зразком Deutsche Bahn.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button