Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: experiments.withgoogle

У рамках проєкту «Цифрового благополуччя» (Digital Wellbeing) компанія Google запропонувала упакувати смартфон в паперовий конверт, йдеться на сайті компанії.

Один вид конвертів перетворює телефон у базовий пристрій, який може лише здійснювати та приймати дзвінки, а також показувати час.

Інший тип конвертів перетворює телефон на фото- та відеокамеру без екрану, чим має допомогти зосередитися на тому, що перед вами. Зафіксовані образи можна побачити, лише вийнявши смартфон із конверта.

Розробників надихнула тенденція купувати другий телефон, який використовують лише для дзвінків, задля того, щоб обмежити час у соцмережах чи в інтернеті. Так, конверт дозволяє досягнути такого результату без купівлі нового апарата.

Фото: experiments.withgoogle

Щоб зробити власний конверт, кожен може завантажити PDF-файл і роздрукувати його. Для цього потрібно завантажити додаток у Play Store. Наразі компанія підтримує лише Google Pixel 3a.

Інша пропозиція від розробників, яка допоможе організувати відпочинок від ґаджету – паперовий телефон.

Цей додаток дозволяє вибрати ключову інформацію, необхідну протягом дня, наприклад, контакти, карти та список запланованих зустрічей, а потім надрукувати їх на аркуші паперу. Спеціальні налаштування «паперових програм» допоможуть спростити процес вибору всього необхідного для життя без телефону.

Фото: experiments.withgoogle

Компанія Google сподівається, що «цей маленький експеримент допоможе у “цифровому детоксі” від технологій» і відтак «зосередитись на більш важливих речах».

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button