Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nick Fewings, unsplash

«Укравтодор» заявив про плани відремонтувати до шести тисяч кілометрів доріг впродовж 2020 року.

За словами глави компанії Олександра Курбакова в інтерв’ю виданню ЦТС,  такі плани на 90% засновуються на методиці, яка включає соціально-економічні показники та інтенсивність дорожнього руху.

Як розповів Курбаков, у компанії є кілька сценаріїв виконання ремонтних робіт. Перший передбачає близько 1500 км доріг державного значення і 2500 км місцевого значення (загалом 4 тис км).

Другий сценарій передбачає залучення додаткового фінансування державних доріг на зовнішніх ринках, зокрема випуск єврооблігацій, наразі попередньо запланований на кінець першого півріччя. Таким чином можна отримати кошти на ремонт ще тисячі кілометрів доріг.

У третій сценарій включене додаткове фінансування з держбюджету, за рахунок яких загалом можна буде відремонтувати 6 тис км доріг (2500 з яких місцевого значення).

Зауважимо, що найвищий показник відремонтованих Укравтодором доріг упродовж останніх 15 років сягав 2177 км (це майже на дві третини менше обіцяного у 2020).

Водночас на сайті «Укравтодору» з’явилася новина про наміри побудувати та реконструювати дев’ять об’їздних шляхів загальною протяжністю 101,5 км.

«Українські міста мають звільнитися від транзитного трафіку, адже це зменшує кількість заторів і покращує транзитний потенціал дорожньої мережі. До того ж, це позитивно позначиться на безпеці руху, якості повітря, термінах експлуатації дорожнього покриття і зменшить кількість ДТП. Об’їздні дороги — сучасне та перевірене рішення для цих викликів», — зазначив Олександр Кубраков.

Зокрема, у 2020 році планують продовжити будівництво Північної об’їзної Житомира, Північної об’їзної Рівного, Південно-Західної об’їзної Полтави, Південної об’їзної Дніпра, об’їзної дороги Дунаївців (на ділянці між Чернівцями та Хмельницьким). Також розпочнуться роботи з будівництва Північної об’їзної Львова та Північної об’їзної у Тернополя.

Крім того, під час будівництва одного з пріоритетних об’єктів 2020 року — швидкісного шосе Н-31 Дніпро — Решетилівка, планується побудувати об’їзну міста Кобеляки в Полтавській області.

Також у планах будівництво об’їзної міста Берегове, що, як передбачають в Укравтодорі, дозволить значно підвищити привабливість України на ринку міжнародних автомобільних перевезень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button