Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23646 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/georgesoros

Американський мільярдер Джордж Сорос вкладе один мільярд доларів у створення міжнародного університету для боротьби зі змінами клімату та авторитарними урядами. Про це він завив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Bloomberg.

Дослідницько-освітню платформу створять на базі Інституту відкритого суспільства, в який входить Центрально-Європейський Університет (CEU). Рік тому CEU довелося переїхати з Будапешта до Відня через націоналістичну політику уряду Віктора Орбана.

Стратегія створення університету, за словами Сороса, полягатиме у доступі до якісної освіти, яка посилює автономію особистості шляхом розвитку критичного мислення та сприянню академічної свободи.

Серед автократичних лідерів, режими яких загрожують демократії, 89-річний мільярдер назвав голову КНР Сі Цзіньпіна, прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді, президента Бразилії Жаїра Болсонару, відомого націоналістичними поглядами та симпатіями до військової диктатури, репресій і тортур, а також президента США Дональда Трампа. Останнього Сорос охарактеризував як «шахрая та абсолютного нарцисиста».

«Беручи до уваги кліматичну кризу та політичний неспокій у світі, не буде перебільшенням казати, що 2020 рік та кілька наступних визначать не лише долю Сі Цзіньпіна та Трампа, але й долю усього світу», – заявив Сорос.

Мішенями для критики Сороса під час його виступу в Давосі також стали «перегріта» американська економіка та домінування соцмереж, передусім Facebook. Він навіть припустив, що існують неформальні домовленості між Трампом і керівництвом Facebook: «Facebook працюватиме на переобрання Трампа, а Трамп захищатиме Facebook».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button