Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба Міністерства інфраструктури

«Укрзалізниця» підписала Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з китайською компанією CRCC, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури. Меморандум підписали голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов, член правління Ремігіуш Пашкевич і заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей 20 січня 2020 року.

Йдеться про співпрацю для створення залізничного сполучення між Україною та КНР,  залучення китайських партнерів до модернізації української залізниці та можливість транзиту між ЄС та КНР через Україну.

Фото: прес-служба Міністерства інфраструктури

 «Ми розраховуємо, що співпраця між Укрзалізницею та CRCC дозволить значно покращити стан транспортної інфраструктури. Прагнемо залучити прямі структурні інвестиції в створення комплексу високошвидкісного залізничного сполучення не тільки між містами-мільйонниками в Україні, а й у рамках європейської інтеграції і виконання Угоди про асоціацію в буквальному сенсі привести Україну в Європу, коли дістатися залізницею до Варшави, Будапешта і Бухареста можна буде не більше ніж за три години, а з Києва до Одеси поїзд буде йти півтори години замість нинішніх семи-восьми», – пояснив Владислав Криклій, Міністр інфраструктури.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про передання контролю Deutsche Bahn над українською залізницею після того, як у  Давосі  23 січня німецька та українські компанії підписали меморандум про стратегічну співпрацю.

Проте німецька залізнична компанія Deutsche Bahn одразу заявила, що консультуватиме і підтримуватиме «Укрзалізницю» у підприємницьких і технічних питаннях, а не керуватиме нею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button