Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

22 січня в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння з німецькою компанією Deutsche Bahn, найбільшим залізничним оператором Німеччини. Про це розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. У меморандумі йдеться про сприяння німецької компанії розвиткові «Укрзалізниці».

«Для нас це лише початок. Це не про концесію. Це про стратегічне партнерство, яке має привести Укрзалізницю у велику компанію до роботи за новими стандартами. Я переконаний, що ті проблеми, які на сьогодні існують в “Укрзалізниці” можуть бути подоланими досить швидко», – заявив прем’єр.

Прописані у документі домовленості досить загальні. Йдеться про можливості стратегічного партнерства (альянсу) між національними операторами України (УЗ) і Німеччини (DB) для обміну досвідом, практиками для підвищення ефективності перевезень в Україні, оцінку можливості співпраці для імплементації європейського досвіду реформування залізничних перевезень і адаптації директив ЄС та співробітництво для розвитку залізничного та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та передових технологій.

Раніше джерело, близьке до Міністерства інфраструктури, підтверджувало «Хмарочосу» інформацію про передання контролю над Укрзалізницею компанії Deutsche Bahn.

Як повідомляє інформаційне агенство «Інтерфакс-Україна», сьогодні вранці на «Українському сніданку» в Давосі (Швейцарії), організованим Фондом Віктора Пінчука, заявив, що Україна все таки віддає залізницю в управління німцям на десять років.

«Це має показати, що Україна безпрецендетно відкрита для інвестицій, для світу, для нових стандартів», – сказав прем’єр.

Гончарук додав, що, незважаючи на те, що потрібно ще узгодити деталі, наразі «політичне рішення щодо цього вже прийняли».

Прем’єр також зазначив, що назабаром слід очікувати підписання договору про стратегічне партнерство. Раніше він також наголошував, що це не продаж державної компанії, а в своєму акаунті в Твітері Гончарук зауважив, що німецькі спеціалісти будуть реформувати управлінські механізми «Укразлізниці», при цьому Україна повністю зберігає контроль над підприємством.

Нагадаємо, 16 січня делегація Deutsche Bahn приїжджала на перемовини до Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button