Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

30-річний американський шеф-кухар Макс Ла Манна розповідає в Інстаграмі про свої ідеї безвідходної кулінарії, розповідає видання posteat.

Його дописи наразі читають близько ста тисяч людей. Зокрема, Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин та дотримуватись його, адже, за його словами, «часто ми купуємо більше, ніж дійсно потребуємо». А також готувати менше, ніж зазвичай.

Також продукти іноді швидко псуються від неправильного зберігання: приміром, помідори, картоплю, огірки, часник і цибулю краще зберігати при кімнатній температурі, зелень довше залишається свіжою у воді, а хліб, який лишився, можна покласти в морозильну камеру, а потім розморозити.

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

Ла Манна дуже цінує морозильну камеру, адже в ній  можна зберігати невикористані для салатів овочі, з яких можна приготувати смузі. Крім того, у формах з водою можна заморожувати зелень.

Із залишків овочів шеф радить варити бульйони з додаванням спецій, олії чи вершкового масла. Втім, якщо продукти все ж зіпсувались, то Ла Манна рекомендує перетворити їх на компост, який можна використати для вирощування кімнатних рослин.

«Мій батько придбав свої перші два ресторани через два тижні після мого народження. Я думаю, ви можете сказати, що я народився на кухні. Я справді відчуваю, що мене привезли сюди готувати чи працювати в харчовій промисловості», – розповідає Ла Манна.

Фото: Макс Ла Манна / Instagram

Ла Манна підсумував свій досвід у книжці під назвою «Більше рослинних продуктів, менше відходів» (More Plants Less Waste).

Читайте також: У Лондоні зняли документальний фільм про ресторан, що працює без відходів

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button