Американський шеф-кухар розповідає, як йому вдається мінімізувати відходи
Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин, а також готувати менше, ніж зазвичай.
Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин, а також готувати менше, ніж зазвичай.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 124 днів. За цей час ми опублікували 24991 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
30-річний американський шеф-кухар Макс Ла Манна розповідає в Інстаграмі про свої ідеї безвідходної кулінарії, розповідає видання posteat.
Його дописи наразі читають близько ста тисяч людей. Зокрема, Ла Манна закликає створювати плани покупок, складати список перед походом у магазин та дотримуватись його, адже, за його словами, «часто ми купуємо більше, ніж дійсно потребуємо». А також готувати менше, ніж зазвичай.
Також продукти іноді швидко псуються від неправильного зберігання: приміром, помідори, картоплю, огірки, часник і цибулю краще зберігати при кімнатній температурі, зелень довше залишається свіжою у воді, а хліб, який лишився, можна покласти в морозильну камеру, а потім розморозити.
Ла Манна дуже цінує морозильну камеру, адже в ній можна зберігати невикористані для салатів овочі, з яких можна приготувати смузі. Крім того, у формах з водою можна заморожувати зелень.
Із залишків овочів шеф радить варити бульйони з додаванням спецій, олії чи вершкового масла. Втім, якщо продукти все ж зіпсувались, то Ла Манна рекомендує перетворити їх на компост, який можна використати для вирощування кімнатних рослин.
«Мій батько придбав свої перші два ресторани через два тижні після мого народження. Я думаю, ви можете сказати, що я народився на кухні. Я справді відчуваю, що мене привезли сюди готувати чи працювати в харчовій промисловості», – розповідає Ла Манна.
Ла Манна підсумував свій досвід у книжці під назвою «Більше рослинних продуктів, менше відходів» (More Plants Less Waste).
Читайте також: У Лондоні зняли документальний фільм про ресторан, що працює без відходів
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті